SKŁADNIKI
woda, głowy KARPIA* (Cyprinus carpio) 12,5 %, korpusy z KARPIA* (Cyprinus carpio) 12,5 %, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bulion z karpia BIO to morze kulinarnych możliwości. Ten delikatny bulion rybny nadaje się zarówno do samodzielnego picia, jak i jako dodatek do rozmaitych potraw. Będzie idealny na poranne wzmocnienie – szklanka ciepłego bulionu sprawi, że dzień rozpocznie się smacznie i przyjemnie dla naszego żołądka. Ponadto sprawdzi się w roli gotowego obiadu lub będzie wartościową podstawą do innych zup czy bardziej wyrafinowanych sosów. Za posiłek na bazie bulionu podziękują nam także cera, włosy, stawy oraz kości, bo to naturalne źródło kolagenu. Mały zapas bulionu z karpia BIO to stały element naszej domowej spiżarki – na wypadek gdyby naszła nas ochota na gotowanie lub potrzeba, aby się szybko wzmocnić!
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu słoja przelać jego zawartość do garnka i podgrzewać do odpowiedniej temperatury.
Bulion można spożywać jako samodzielny napój bądź jako bazę do zup i innych dań.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 327 kJ/79 kcal
Tłuszcz: 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,26 g
Kolagen: 1,44 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 24 godzin.