SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, MASŁO, JAJA, kapusta kiszona 17 %, MLEKO, skrobia ziemniaczana, grzyby leśne 7 %, cebula, olej rzepakowy, cukier, drożdże, sól, pieprz, liść laurowy.
OPIS
Klasyczna potrawa wigilijna podawana z barszczem. Wyborne połączenie drożdżowego ciasta oraz aromatycznego nadzienia z kapusty kiszonej i suszonych grzybów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Można mrozić oraz poddawać obróbce cieplnej w celu odświeżenia (180 °C/3 min).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 846 kJ /202 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 2,6 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce.