SKŁADNIKI
ekologiczna dzika róża liofilizowana, sproszkowana.
OPIS
Owoce dzikiej róży charakteryzują się wysoką zawartością witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz przyczynia się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia.
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Wysoka zawartość błonnika, witaminy C i A.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Proszek polecany jest jako smaczny i wygodny dodatek wzbogacający mi.in. płatki śniadaniowe, musli, jogurty oraz jako składnik koktajli i soków owocowo-warzywnych. Dodać 1 łyżeczkę proszku (5 g).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1290 kJ / 309 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 35 g
Białko: 5,8 g
Sól: 0 g
Witamina A: 29174 µg (3647 %)*
Witamina C: 2329 mg (2911 %)*
*dzienna referencyjna wartość spożycia witamin dla osoby dorosłej
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.