JARMUŻ ŚWIEŻY NIEMYTY BIO (POLSKA) (około 0,10 kg)
ORGANIC FRESH KALE (POLAND) (ca. 0,14 kg)
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902983780687
Masa netto (g)
100
Masa brutto (kg)
0,100
Objętość brutto (ml)
0
Jednostka miary
szt
Ilość w opakowaniu zbiorczym
1 szt
Masa brutto (kg)
0,1 kg
OPIS PRODUKTU
Produkt sprzedawany na sztuki.

Zalecane przechowywanie w temperaturze od +2°C do +4°C

Jarmuż to jedno z najbardziej wartościowych warzyw liściastych. Wyróżnia się wysoką zawartością witaminy K, która przyspiesza gojenie ran, a w połączeniu z zawartym w jarmużu sulforafanem wspiera także profilaktykę chorób nowotworowych. Zawarte w nim witaminy z grupy B wpływają natomiast korzystnie na układ nerwowy, a witamina C – na układ odpornościowy. Jarmuż zawiera witaminę A, która pozytywnie wpływa na wzrok. Zawarte w nim składniki mineralne, takie jak magnez, żelazo, cynk i fosfor wspomagają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Jarmuż, ze względu na wysoką zawartość goitrogenów, nie jest jednak wskazany osobom zmagającym się z chorobami tarczycy, a zawarty w nim kwas szczawiowy sprawia, że nie jest także zalecany osobom z kamicą nerkową.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.