Produkt sprzedawany na sztuki.
Zalecane przechowywanie w temperaturze od +2°C do +4°C
Jarmuż to jedno z najbardziej wartościowych warzyw liściastych. Wyróżnia się wysoką zawartością witaminy K, która przyspiesza gojenie ran, a w połączeniu z zawartym w jarmużu sulforafanem wspiera także profilaktykę chorób nowotworowych. Zawarte w nim witaminy z grupy B wpływają natomiast korzystnie na układ nerwowy, a witamina C – na układ odpornościowy. Jarmuż zawiera witaminę A, która pozytywnie wpływa na wzrok. Zawarte w nim składniki mineralne, takie jak magnez, żelazo, cynk i fosfor wspomagają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Jarmuż, ze względu na wysoką zawartość goitrogenów, nie jest jednak wskazany osobom zmagającym się z chorobami tarczycy, a zawarty w nim kwas szczawiowy sprawia, że nie jest także zalecany osobom z kamicą nerkową.