SKŁADNIKI
ekologiczna kasza bulgur z PSZENICY durum 100 %. 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kaszę bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcji wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia. 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 	1382 kJ/328 kcal
Tłuszcz 	1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	0,2 g
Węglowodany 	58 g
w tym cukry 	0,4 g
Błonnik	18 g
Białko 	12 g
Sól 	0,04 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
  
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.