SKŁADNIKI
ekologiczna kasza gryczana krakowska niepalona 100 %. 
OPIS
Ekologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na dwie porcje wody) na małym ogniu ok. 5 min. 	
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 	1659 kJ/392 kcal
Tłuszcz 	2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	0,6 g
Węglowodany 	75 g
w tym cukry 	2,6 g
Błonnik 	10 g
Białko 	12 g
Sól 	0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.