SKŁADNIKI
ekologiczna kasza gryczana palona 100 %.
OPIS
Ekologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15 minut. 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 	1517 kJ/358 kcal
Tłuszcz 	2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	0,5 g
Węglowodany 	69 g
w tym cukry 	1,1 g
Błonnik 	5,4 g
Białko 	12 g
Sól 	0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.