SKŁADNIKI
ekologiczna kaszka kukurydziana 100 %.
OPIS
Ekologiczna kaszka kukurydziana to lekkostrawny posiłek idealny dla najmłodszych. Dzięki kremowej konsystencji kaszka jest łatwa do podania i dobrze akceptowana nawet przez wrażliwe brzuszki. Można ją podawać na słodko z owocami, jogurtem, mlekiem, albo w wersji wytrawnej jako dodatek do warzyw.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10-15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1440 kJ/340 kcal
Tłuszcz 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 4,1 g
Białko 6,6 g
Sól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.