SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z lnu odtłuszczonego 100 %.
OPIS
Ekologiczną mąkę lnianą uzyskuje się przez zmielenie i odtłuszczenie nasion lnu.
Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!
Mąka może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.
Polecamy do wypieku pieczywa oraz wyrobów cukierniczych. Może służyć również jako panierka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1258 kJ/302 kcal
Tłuszcz - 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany - 3,7 g
w tym cukry - 3,7 g
Błonnik - 34 g
Białko - 37 g
Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.