SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY durum
OPIS
Tagliatelle – płaski, długi makaron wytwarzany jest z semoliny PSZENICY durum. Powolne i delikatne suszenie w niskich temperaturach zapewnia pyszny smak i konsystencję „al dente” podczas gotowania. Delektuj się makaronem z ulubionym sosem!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 100 g makaronu zagotuj 1 litr wody ze szczyptą soli. Wrzuć makaron do wrzącej wody i dokładnie wymieszaj. Pod koniec gotowania dolej trochę zimnej wody, aby zatrzymać wrzenie i odcedź makaron.
Czas gotowania: 8 minut
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ i soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.