SKŁADNIKI 
ekologiczny tłuszcz kakaowy. 
OPIS
MASŁO kakaowe (theobroma cacao seed butter) znane również jako olej lub tłuszcz kakaowy to naturalny tłuszcz roślinny. masło kakaowe pozyskiwane jest z ziaren kakaowca. W składzie nie posiada węglowodanów – świetnie sprawdzi się w diecie ketogenicznej i w dietach low carb.
Temperatura topnienia MASŁA kakaowego jest niska - od 30 do 36°C (zbliżoną do temperatury ciała człowieka), w kosmetyce łatwo go rozprowadzić na skórze i szybko się wchłania. Nie zawiera żadnych dodatków, glutenu, laktozy oraz jest w 100 % vegan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3777 kJ / 899 kcal 
Tłuszcz: 99,9 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 64 g 
Węglowodany: 0 g 
w tym cukry: 0 g 
Białko: 0 g 
Sól: <0,01 g 
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed nasłonecznieniem.